DOE-dag 08 feb 2020 - overzicht workshops

Hieronder staat een beschrijving van de 9 workshops die we organiseren.

Je kan steeds kiezen uit 2 momenten: ofwel volg je de workshop van 13.30 uur tot 14.30 uur, ofwel kies je ervoor om de workshop te volgen van 15.00 uur tot 16.00 uur. Elke workshop wordt twee keer gegeven. Dat betekent ook dat je maximaal 2 verschillende workshops kan volgen. Je kan er ook voor kiezen om maar op 1 moment 1 workshop te volgen.

De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in, samen met je vrienden, en ontdek je talenten!

Workshop 1: LASERCUTTER

Bedenk een leuk ontwerp of maak een tekening die je graag wil laten laseren. We begeleiden je stap voor stap, van het tekenen van het ontwerp tot het klaarmaken van de machine.

Workshop 2: 3D-PRINTER/FILOCAD 

Maak kennis met onze 3D-printers! Je kan zelf zien hoe deze machines allerlei ontwerpen printen. Een filocad is een computergestuurde snijmachine. Tijdens deze workshop leer je met deze machine je naam en andere ontwerpen uitsnijden.

Workshop 3: CAMEO

Maak op de computer een tof ontwerp om op je T-shirt te strijken. Onze Cameo-snijmachine doet de rest!

Workshop 4: M-BOT / B-BOT

Ben je geïnteresseerd in het programmeren van een robot? Dan is deze workshop iets voor jou! Er staan een hele reeks robots op jou te wachten.

Workshop 5: KLEINE BOERDERIJDIEREN 

Maak kennis met de dieren die wij in de eerste graad verzorgen. Bekijk de stallen en de hokken, ontdek wat elk dier te eten krijgt. Leer de dieren op de juiste manier vasthouden en verzorgen.

Workshop 6: WETENSCHAPPEN 

Hoe maak je een regenboog? Hoe sterk is een ei? Is water bang voor ballonnen?
Maak je eerste eigen schedelverzameling! In deze workshop pluizen we een braakbal van een kerkuil uit, bekijken we welke dieren hij at en kleven we de gevonden schedels op een toonbankje.

Workshop 7: PAARDEN 

Bekijk samen met een paardenkenner hoe je het best met deze dieren kan omgaan en hoe ze verzorgd worden.

Workshop 8: CONFITUUR MAKEN

Schil fruit en weeg het. Ga in onze kruidentuin op zoek naar een 'geheim ingrediënt'. Verwerk dit alles tot een heerlijke confituur... Maak van de verse melk van onze koeien ijsjes en chocolademelk. Ga mee om het witloof te oogsten en te verwerken in een fris slaatje. Uiteraard gaan we ook proeven van deze heerlijke zelf bereide lekkernij!

Workshop 9: TECHNOTRAILER

Een vrachtwagen vol uitdagingen rond techniek en wetenschappen, is dat iets wat jou boeit? Schrijf je dan snel in voor deze workshop vol activiteiten rond STEM.