Doe-dag november 2018

Dag van de Wetenschap - 25 november 2018

LED's do it!

Je komt in deze workshop te weten wat een LED is en hoe het werkt. Je leert LED-strips aansluiten en je leert hoe de kleuren geschakeld kunnen worden. En wat zijn POWER-LED's? Kan je die zomaar aansluiten op een spanning of is er een 'driver' nodig? 

Na de workshop hebben LED's geen geheimen meer voor jou.

PLC

PLC-STURINGEN

Wil jij leren hoe je een robot moet programmeren? In deze workshop leer je hoe je via een touchscreen een motor kan laten bewegen en je maakt kennis met PLC-toestellen. Wil je eens zien wat PLC's eigenlijk doen? Bekijk dan alvast dit filmpje eens.

LEREN PROGRAMMEREN

Voel je het kriebelen om zelf te programmeren? In deze sessie maak je kennis met Intellisense en Small Basic om zelf je eigen programmatje te schrijven.

VOORSPEL DE TOEKOMST MET DE MICROSCOOP

Voorspellen dat je dier ziek gaat worden, kan jij dat? Na deze workshop wel! Inschatten of een dier ziek gaat worden is geen waarzeggerij maar pure wetenschap. We gaan samen op ontdekking om te kijken of er schapen ziek gaan worden. Door onderzoek met de microscoop kunnen we van alles te weten komen over onze dieren. En zien we iets dat niet klopt? Dan kunnen we dieren al beter maken voordat ze ziek zijn.. als dat geen wetenschap is?

Ben je dus zot van dieren, landbouw en wetenschap en ben je niet bang een beetje vies te worden? Kom dan zeker deze workshop volgen!

 

 

DE WONDERE WERELD VAN CHEMIE EN FYSICA

Ben je geprikkeld door de wetenschappen? Ben je geboeid door natuurlijke verschijnselen? Dan is deze workshop zeker iets voor jou. Je gaat in het labo aan de slag met verschillende producten.