Leerlingen Dierenzorg maken vogelvoederhuisjes voor Coda Hospice

Om onze leerlingen aan te zetten om concrete projecten uit te werken, proberen we als school steeds opdrachten te geven die echt verwezenlijkt kunnen worden. Dat kan niet altijd, maar enkele keren per jaar zien onze leerlingen hun werk écht gerealiseerd worden op een bepaalde locatie.

Dit schooljaar kregen de leerlingen van de richting Plant, dier en milieu (2de graad BSO) de opdracht om in groep een luxe vogelvoederhuis te creëren, enkel op basis van een foto. Hun creatie zou dan geplaatst worden in de tuin van Coda Hospice te Wuustwezel, een centrum voor palliatieve zorg.

In groepjes van vier gingen onze leerlingen aan de slag. Ze kregen enkel een foto en een paar afmetingen. Van het uitrekenen van het nodige materiaal tot het tekenen van het ontwerp en het plaatsen van de dakbedekking, elk onderdeeltje moesten zij zelf uitvoeren. En dat het een geslaagd project was, mogen we zeker stellen!

Het zijn niet enkel luxe vogelvoederhuisjes, het zijn ook heuse tuinmeubelstukken die gezien mogen worden. Coda Hospice heeft deze creatie in de tuin laten plaatsen, midden in het grasveld zodat de bewoners ernaar kunnen kijken. Op dinsdag 08 november werden de werkstukken geplaatst door de leerlingen van het vijfde jaar Dierenzorg.

Na deze inhuldiging kregen de leerlingen op Coda ook een warm onthaal aangeboden: ze kregen na een deugddoende kop koffie wat uitleg over de werking en bedoeling van Coda Hospice. De rondleiding door het centrum was voor onze leerlingen een verrijkende ervaring, waardoor ze beter weten wat deze instelling eigenlijk betekent voor hun bewoners en familieleden. Een geslaagde wisselwerking dus!