Heftruck- en reachtruckbestuurder

Opleiding Heftruck- en reachtruckbestuurder

Vanaf de leeftijd van 15 jaar kan je op PITO, campus Kapellen, de opleidingen Bestuurder heftruck of Bestuurder reachtruck volgen. Voorwaarde is wel dat je de eerste 2 leerjaren van het middelbaar hebt gevolgd in het voltijds onderwijs.

Je krijgt de opleiding via het systeem 'Leren & Werken', wat betekent dat je je vakkennis niet enkel op de schoolbanken krijgt maar dat je ook gedurende enkele dagen per week mee aan de slag gaat in de praktijk. Door deze werkplekervaring krijg je de job meteen in je vingers. Hierdoor kan je na het behalen van je certificaat meteen aan de slag in bv. een magazijn of een industriële omgeving. 

De opleiding Bestuurder Heftruck bestaat uit 3 modules:

  • Besturing heftruck
  • Verplaatsing lading extern transportmiddal
  • Verplaatsing lading heftruck

In deze opleiding leer je goederen laden, lossen, en systematisch stockeren in een magazijn met behulp van de vorkheftruck. Logisch en ordelijk kunnen werken is nodig om tot een goed resultaat te komen. Daarnaast leer je bestellingen voorbereiden door de goederen klaar te zetten. Hiervoor moet je ook met een computersysteem leren werken. Desondanks blijft lichamelijke arbeid in een magazijn altijd nodig. Brute kracht of met een heftruck kunnen rijden is niet alles; het magazijnwerk is heel veelzijdig en vereist ook dat je goed kan samenwerken met je collega's.

Voor deze opleiding moet je een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je lichamelijk geschikt bent om de opleiding te volgen. Vraag informatie bij de inschrijving.

Opleiding Heftruck- en reachtruckbestuurder

De opleiding Bestuurder Reachtruck bestaat uit 2 modules:

  • Besturing reachtruck
  • Verplaatsing lading reachtruck

De reachtruck is een soort heftruck die heel wendbaar is en gebruikt wordt in smalle gangpaden. Je leert hiermee pallets laden, lossen en systematisch stockeren in een magazijn. Ook het voorbereiden van bestellingen door de goederen klaar te zetten, behoort tot de opdrachten. Hiervoor moet je met een computersysteem leren werken. Ook in deze opleiding blijft lichamelijke arbeid in een magazijn altijd nodig. Brute kracht of met een vorkheftruck kunnen rijden is niet voldoende, je moet ook goed leren samenwerken met je collega's om je werk ordelijk en volgens een verstandig systeem te kunnen uitvoeren.

Voor deze opleiding moet je een medisch attest hebben waaruit blijkt dat je lichamelijk geschikt bent om de opleiding te volgen. Vraag informatie bij de inschrijving.