Kok - Hulpkok - Keukenmedewerker

Opleiding Kok - Hulpkok - Keukenmedewerker

Vanaf de leeftijd van 15 jaar kan je op PITO, campus Kapellen, de opleidingen Kok, Hulpkok of Keukenmedewerker volgen. Je moet wel de eerste 2 leerjaren van het middelbaar afgelegd hebben in het voltijds onderwijs.

Je krijgt de opleiding via het systeem 'Leren & Werken', wat betekent dat je je vakkennis niet enkel op de schoolbanken krijgt maar dat je ook gedurende enkele dagen per week mee aan de slag gaat in de praktijk. Door deze werkplekervaring krijg je de job meteen in je vingers. Hierdoor kan je na het behalen van je certificaat meteen aan de slag in bv. de keuken van een restaurant, een bedrijfsgrootkeuken of taverne.

De opleiding Keukenmedewerker bestaat uit 2 modules:

  • Initiatie keuken
  • Keukentechnieken

In deze opleiding leer je de instructies van de verantwoordelijke opvolgen, voorbereidende werkzaamheden uitvoeren (= mis-en-place) voor warme en koude keukenbereidingen en de vaat doen. Je leert ingrediënten tot basisbereidingen binnen een keuken verwerken door de basiskooktechnieken van stoven, koken, bakken en blancheren toe te passen.

Opleiding Kok - Hulpkok - Keukenmedewerker

De opleiding Hulpkok/Kok bestaat uit 5 modules:

  • Initiatie keuken
  • Keukenprocessen
  • Keukentechnieken
  • Koude keukenbereidingen
  • Warme keukenbereidingen

Tijdens deze modules leer je voedingsmiddelen voor de keuken bestellen en ontvangen, keukenactiviteiten organiseren en opvolgen en instructies geven aan keukenmedewerker.