Aanmelden voor 1ste jaar vanaf 25/03/2024

publish date
18.03.2024

www.scholennoorderkempen.be

 

Om op 1 september 2024 te starten in een eerste jaar op PITO, moet je je digitaal aanmelden via www.scholennoorderkempen.be. We werken met 12 andere scholen uit de regio samen om elke jongere die naar het secundair onderwijs overstapt een plek te geven in de school van voorkeur. Vanaf 25 maart is de link actief en kan je je aanmelden, tot uiterlijk 19 april 2024. 

Er zijn verschillende stappen in de aanmeldingsprocedure. We lichten ze graag toe in de afbeedlingen hieronder. 

Allereerst moet de aanmelding gebeuren, digitaal (stap 1). Vervolgens krijg je (digitaal) een 'ticket' (stap 2), waarmee de effectieve inschrijving in de school zelf gebeurt (stap 3). Als je niet aangemeld bent binnen de voorziene periode, en bijgevolg ook geen ticket krijgt, zal je ná de jongeren die een plek kregen toegewezn pas op de school terecht kunnen (stap 4). Daardoor beperk je de keuzemogelijkheden, want veel scholen zullen tegen dan volzet zijn.

Wanneer je hulp wil bij de digitale aanmelding, maak dan een afspraak om op 25 maart langs te komen op onze infoavond voor het 1ste jaar. We helpen je dan graag verder!

Voor vragen over inschrijven in een eerste jaar op PITO kan je bellen naar 03 561 05 00.
Voor vragen of problemen bij het aanmeldsysteem kan je contact opnemen met de helpdesk via helpdesk@scholennoorderkempen.be.

 

KLIK HIER OM NAAR DE AANMELDPAGINA TE GAAN