Nieuwe richtingen op PITO vanaf 2021-2022

publish date
10.04.2021

De onderwijsvernieuwing is ondertussen al enkele schooljaren bezig. In het kader van deze hervormingen én omdat we graag inspelen op de noden van de sector, bieden wij vanaf 2021-2022 enkele nieuwe richtingen aan.

In het derde jaar kan je vanaf nu inschrijven voor de richtingen Biotechnische wetenschappen en Technologisce wetenschappen in de finaliteit doorstroom. In de dubbele finaliteit bieden we je de optie tussen Biotechnieken, Elektromechanische technieken, Elektrotechnieken, Mechanische technieken en Plant-, dier- en milieutechnieken. Wat finaliteit arbeidsmarkt betreft, kan je kiezen om Plant, dier en milieu, Elektriciteit (met optievakken elektriciteit/sanitair) of Mechanica te volgen.

Als extra bieden we je ook vanaf 2021-2022 een nieuwe duale opleiding in het vijfde jaar BSO aan: wie graag een job uitoefent in de boeiende en intensieve paardensector, krijgt hierop in de richting Paardenhouderij duaal de ideale voorbereiding. Kers op de taart is, dat dit een duale opleiding is, waabij je zowel op school les krijgt als tijdens werkplekleren echt op een bedrijf aan de slag gaat. De ideale combinatie om je BSO-diploma en enkele beroepskwalificaties op zak te steken! 

3 Technologisce wetenschappen - vanaf 2021-2022