OKAN-klas vanaf 1-9-2022

publish date
17.06.2022

Vanaf 1 september 2022 kan je op PITO Kapellen starten in een Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers (OKAN), niveau 'STARTERS'. De inschrijvingen gebeuren op afspraak op onze campus in Stabroek. Lees er hieronder meer over.

OKAN-folder voorkant 22-23

OKAN

Een Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers, kortweg OKAN-klas, bereidt je voor op een instap in het reguliere onderwijs. Wij bieden de lessen aan voor het niveau van STARTERS, niet voor analfabeten.

Je leert er Nederlands te lezen, te spreken, te schrijven en te begrijpen wanneer je een tekst of gesprek hoort. Je wordt voorbereid op allerlei taalsituaties die je ook buiten de schoolmuren tegenkomt.

 

INSCHRIJVEN

Wil je graag (jezelf of iemand anders) inschrijven voor deze OKAN-klas?
Lees dan hieronder hoe we dit organiseren.

De inschrijvingen gebeuren op PITO Stabroek, Laageind 19, 2940 Stabroek.

Je maakt hiervoor een afspraak via 03 561 05 00 of je vult dit Google-formulier in. 

De momenten waarop we een afspraak kunnen maken zijn:

  • 4, 5, 6 en 7 juli 2022, van 9 tot 13 u.
  • 22, 23, 24, 25 en 26 augustus 2022, van 9 tot 13 u.

Hoe verloopt de inschrijving?

We overlopen een aantal administratieve gegevens en geven je ook praktische info mee. Je krijgt een infobundel met daarin je lessenrooster, je contactpersonen, je schoolbenodigdheden, ...

Om dit gesprek te voeren, is het nodig om in een gemeenschappelijke taal -het Nederlands, Engels of Frans- te communiceren. Als de leerling daar niet toe in staat is, raden we aan om een begeleider mee te brengen die eventueel ook kan vertalen.  

We laten de leerling op dat moment ook een korte niveautest doen, om in te schatten of het niveau klopt met de aangeboden lessen. Indien nodig, verwijzen we je door naar een OKAN-opleiding die wél het juiste niveau aanbiedt.

Wat moet je zeker meebrengen?

Breng alle nodige administratieve papieren mee. Dat zijn de identiteitskaart en/of verblijfspapieren en eventueel papieren van vroegere opleidingen.

OKAN-folder achterzijde 22-23