Erasmus+

Gefinancierd door de Europese Unie

Buitenlandse stages 2023

Het is weer de tijd van het jaar… volgende week beginnen de blokstages. Dat we op school reeds geruime tijd dan ook leerlingen de kans geven om stage in het buitenland te lopen, is ondertussen reeds geweten.

Dit jaar vertrekken er 23 leerlingen, en zorghond Nala, naar zes verschillende landen, twaalf verschillende bedrijven en dit voor drie weken. De enthousiastelingen vertrekken dit weekend naar Denemarken, IJsland, Kroatië, Zweden, Frankrijk of Hongarije. Tijdens de eerste en de laatste week worden ze bijgestaan door een begeleider.

Om de stage mogelijk te maken ontvangen alle deelnemers een beurs van het Erasmus+ programma. 

Europese stages 2023

PITO ontving het VET-charter van Erasmus+. Het VET-charter is een accreditatie voor scholen die in het verleden kwalitatief hoogstaande stages voor lerenden en personeel hebben georganiseerd. In heel Vlaanderen hebben slechts 9 scholen dit behaald. 

Door dit attest toe te kennen, erkent Erasmus+ dat de school al een sterke reputatie heeft opgebouwd met het succesvol organiseren van hoogwaardige buitenlandse stages voor lerenden en personeel van beroepsonderwijs en -opleiding. Erasmus+ is het programma van de Europese Unie voor onderwijs, jeugs en sport.

Vanuit deze organisatie moedigt men de scholen aan om hun Europese internationaliseringsstrategieën verder uit te bouwen. Dit betreft niet enkel het bevorderen van leren in een ander programmaland van Erasmus+ door hoogwaardige mobiliteitsactiviteiten in de opleiding te integreren, het houdt ook de ontwikkeling in van een internationaliseringsstrategie voor de hele organiserende organisatie, bijvoorbeeld door te netwerken met organen in andere landen, het leren van vreemde talen te bevorderen en door beroepsonderwijs en -opleiding over de nationale grenzen heen te bekijken.