Maximumfactuur

Schoolrekening - maximumfactuur

Enkele jaren geleden voerde de provincie in al haar provinciale scholen een maximumfactuur in; niet alleen in de eerste graad, maar voor alle graden én in alle opleidingen. Dit is een primeur voor Vlaanderen.

Waarom?

We willen niet dat een te hoge kostprijs jonge mensen tegenhoudt om voor een bepaalde richting te kiezen. We hebben dus bewust de kosten gedrukt en tegelijkertijd gewaakt over de kwaliteit van ons onderwijs. Die kwaliteit moet namelijk ook mét een maximumfactuur gegarandeerd blijven. Onze leraren en directie zijn hierbij niet over één nacht ijs gegaan. De invoering van de maximumfactuur is gedurende meerdere jaren grondig bestudeerd en voorbereid.

Vanaf nu weet u dus van bij de start perfect wat de opleiding van uw dochter of zoon dit schooljaar zal kosten.

Wat betekent dit concreet?

Bij een maximumfactuur weet u bij de start van de opleiding wat deze maximaal zal kosten. U kan dit per opleiding vinden in het schoolreglement.

Ouders krijgen twee facturen per jaar, één in oktober en één in februari. Hierdoor is er veel minder administratie en kom je nooit voor onverwachte kosten.  Heb je vragen over facturen? Dan kan je steeds terecht op onderstaande contactgegevens.

T 03 561 05 00
E-mail: info.pito@provincieantwerpen.be