Derde graad

TSO BSO

Biotechnische wetenschappen

Heb je een wetenschappelijke interesse in biologie? Is al wat leeft voor jou een mogelijk onderzoeksobject? Wil jij graag meer leren over het evolutieproces van al die levende organismes? Dan zit je goed in BTW!

Centrale verwarming en sanitaire installaties

 In de derde graad CVS leer je alles over het plaatsen van verwarmings- en sanitaire installaties. Je kan je schoolse kennis en vaardigheden toetsen aan wat je moet kennen en kunnen in de job tijdens de stage.

Chemie

Wil je later graag werken in de (petro)chemische industrie? Hou je van techniek en droom je ervan om een complex hoogtechnologisch proces te besturen? Dan bereidt deze richting je perfect voor op jouw toekomst.

Dierenzorg

Ben je ervan overtuigd dat dieren bijdragen tot het welzijn van mensen? In de derde graad DZ leer je over de gezondheid en verzorging van verschillende dieren. Je mag deze theorie ook zelf toepassen tijdens de lessen praktijk. Beestig interessant!

Dier- en landbouwtechnische wetenschappen

Wie interesse heeft in de theorie achter de praktijk van de brede landbouwsector, vindt in de derde graad DLW zeker wat hij zoekt! Je vergaart kennis over dieren en huisvesting, verzorging en voeding, over teelten en hun eigenschappen en kan deze kennis toepassen tijdens enkele praktijkvakken.

Elektrische installaties

In de derde graad EI leer je over residentiële en tertiaire installaties. Ook nieuwe technologie maakt deel uit van deze opleiding. Je zal de kans krijgen om in reële situaties je toekomstige job uit te oefenen, zowel tijdens je stage in het zesde jaar als tijdens een project buiten de schoolmuren.

Elektrische installatietechnieken

In de derde graad EIT leer je de kneepjes van de industriële elektriciteit kennen. Praktijk- en theorievakken zorgen ervoor dat je de theorie ook kan toepassen. Op het einde van het zesde jaar kan je al eens proeven van een mogelijke job tijdens een blokstage.

Landbouw

In de derde graad LB leer je alles over de moderne landbouwsector, met oog voor nieuwe technieken, voor de hedendaagse economische vereisten om een succesvol landbouwbedrijf te leiden en voor duurzaam en ecologisch boeren.

Elektromechanica

In de derde graad EM verbreed je je kennis en breid je je competenties uit via projecten en opdrachten. Zo leer je hoe praktijk en theorie met elkaar verbonden zijn. Ook tijdens de blokstage in het zesde jaar kan je even ervaren wat een mogelijke job in werkelijkheid inhoudt.

Lassen-constructie

De technieken en theorie die je in de tweede graad leerde, komen goed van pas wanneer je voor hetere vuren wordt geplaatst: je zal opdrachten op moeilijkere lasposities tot een goed einde moeten brengen en nieuw aangeleerde technieken moeten toepassen.  

Industriële wetenschappen

Ben jij een geboren ingenieur, wil je weten hoe alles werkt en hoe mechanische constructies en bouwwerken gerealiseerd worden? De wereld van elektriciteit, elektronica, mechanica en wiskunde onthullen hun geheimen voor jou in deze derde graad IW!

Paardenhouderij duaal

In deze nieuwe opleiding (5de jaar, vanaf sept 2021) leer je hoe je met paarden moet omgaan op een professionele manier. Als jij later een job zoekt in deze boeiende en intensieve sector, dan ben je via deze duale opleiding helemaal klaar om na het behalen van je diploma aan de slag te gaan!

Mechanische vormgevingstechnieken

Zie je een job in de mechanische nijverheid of metaalbewerking wel als een mogelijke toekomst voor jou? Wil jij machines instellen, controleren en herstellen?
Dan zit je goed in MVT!

Tuinbouw en groenvoorziening

Ben je graag buiten aan het werk? Ben je graag bezig met planten, bomen en tuinbouwgewassen? Zou je later graag tuinbouwer zijn, gewassen telen en ze op de markt brengen, of als tuinverzorger werken bij een groendienst? Dan is deze richting beslist iets voor jou!

Planttechnische wetenschappen

In PTW leer je omgaan met de nieuwste ontwikkelingen, technieken en machines in de brede sector van de tuinbouwteelten en tuinaanleg. De kennis uit de theorievakken komt van pas bij het uitwerken van projecten en opdrachten tijdens je praktijkvakken.

Werktuigmachines

Wie nauwkeurig kan werken en een interesse heeft voor het mechanische en technische aspect van machines, leert in deze richting voldoende theorie en handvaardigheid om CNC-machines te bedienen.

Techniek-wetenschappen

Ben jij een doorzetter en ben je gebeten om alles te weten te komen over fysica en chemie? Ben je bereid om voldoende te studeren om de kennis die je nodig hebt onder de knie te krijgen? Dan is deze opleiding iets voor jou.