Centrale verwarming en sanitaire installaties

3de graad Centrale verwarming en sanitaire installaties
3de graad Centrale verwarming en sanitaire installaties

In deze richting leer je vanaf het vijfde jaar alles over installatietechnieken. Je leert er hoe je de verschillende sanitaire toestellen moet aansluiten en hoe je kraanwerk moet installeren. Ook met radiatoren en verwarmingstoestellen ga je aan de slag. Daarnaast besteedt de opleiding aandacht aan zinkbewerking. Een heleboel nieuwigheden dus, waarvan je de theorie uit het vak technologie in praktijk kan toepassen tijdens de vele uren praktijk en tijdens je stage in het zesde jaar. Deze stage in een installatiebedrijf laat je alvast 3 weken aan een stuk proeven van het professionele leven!

Vak Aantal lesuren per week
5de jaar
Aantal lesuren per week
6de jaar
Levensbeschouwing 2 2
Project algemene vakken (PAV) 5 5
Engels 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Elektriciteit 1 1
Technologie sanitair 4 3
Technologie CV 3 4
Praktijk elektriciteit 2 2
Praktijk / Stage sanitair 6 6
Praktijk / Stage CV 8 8

Toekomstmogelijkheden

Na het zesde jaar ben je klaargestoomd om te gaan werken. Je kan perfect meteen aan de slag bij een installateur van verwarmings- en/of sanitaire installaties.

Maar als je nog meer wil weten over deze sector, als je je nog wil specialiseren in de materie van brandertechnieken, dan kan je als je dat wil een zevende specialisatiejaar Verwarmingsinstallaties volgen op onze school. Ook andere beroepsspecialisatiejaren of Se-n-Se opleidingen behoren tot je mogelijkheden.

____________________________________________________

Hieronder kan je doorklikken naar het zevende specialisatiejaar BSO van deze richting (VI).