Elektrische installaties

Elektrische installaties

De derde graad EI bouwt verder op de fundamenten die je hebt verworven tijdens de tweede graad. In deze twee leerjaren ligt de nadruk op residentiële en tertiaire installaties.

Wat je al weet over conventionele schakelingen is het beginpunt. Van daaruit verdiep je je kennis over logische en comfortschakelingen. Door praktijkopdrachten maak je kennis met hernieuwbare energie en domotica.

De praktijklessen blijven een belangrijk onderdeel van deze opleiding. En je krijgt ook de mogelijkheid om je vertrouwde werkplaats te verlaten: naast een blokstage van drie weken, vlak voor de paasvakantie in het zesde jaar, krijg je de kans om je vaardigheid en inzicht eens toe te passen tijdens een project buiten de schoolmuren. Dit kan je echt als een meerwaarde van je opleiding beschouwen!

Vak Aantal lesuren per week
5de jaar
Aantal lesuren per week
6de jaar
Levensbeschouwing 2 2
Project algemene vakken (PAV) 5 5
Engels 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Project elektriciteit theorie 8 8
Project elektriciteit praktijk 15 15

Toekomstmogelijkheden na het zesde jaar

Is je honger naar vakkennis nog niet gestild? Dan kan je een zevende jaar Industriële elektriciteit volgen. Van deze opleiding kreeg je tijdens de praktijklessen van de derde graad al een voorproefje. 

Wil je graag meteen aan de slag na je zesde jaar? Dat kan perfect! Je bent met je getuigschrift perfect klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Je kan meteen aan de slag in de lichte industrie of in de sector van de huishoudelijke elektriciteit. 

____________________________________________________

Hieronder kan je doorklikken naar het zevende specialisatiejaar BSO van deze richting (IE).