Lassen-constructie

3de graad Lassen-constructie
3de graad Lassen-constructie

Na een korte herhaling van wat je in de tweede graad al leerde, ga je dieper in op een aantal nieuwe lastechnieken. De processen van vlambooglassen, halfautomaat en gassmeltlassen kan je inoefenen op moeilijkere lasposities op platen en buizen. Een nieuwe techniek die je onder de knie moet krijgen in de derde graad, is het TIG-lassen. Naast het lassen van constructies, leer je ook pijpfitten. Van al deze technieken krijg je de theorie achter de praktijk tijdens het vak technologie. Je kan eens proeven van de echte job tijdens een bedrijfsstage van 3 weken in het zesde jaar.

Vak Aantal lesuren per week
5de jaar
Aantal lesuren per week
6de jaar
Levensbeschouwing 2 2
Project algemene vakken (PAV) 5 5
Engels 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Technologie lassen-constructie 3 3
Technisch tekenen lassen-constructie 3 3
Praktijk lassen-constructie 18 18

Toekomstmogelijkheden

Kortom, je wordt klaargestoomd om na het zesde jaar LC het arbeidscircuit in te stappen. Als je wil verder studeren, kan je een zevende jaar Pijpfitten-lassen-monteren volgen of eens kijken of er andere specialisatiejaren, studies of Se-n-Se opleidingen in je interessegebied passen.

____________________________________________________

Hieronder kan je doorklikken naar een aanverwante richting uit de derde graad BSO (WM) en naar het zevende specialisatiejaar BSO van deze richting (PLM).