Paardenhouderij duaal

Ben jij liefst elke dag met paarden bezig en heb je bovendien een stevige dosis werklust en ambitie? Heb je bovendien al ervaring in het omgaan met paarden en in paardrijden? Dan is de opleiding Paardenhouderij duaal misschien wel de weg naar jouw droomjob!

Detailfoto - paardrijden op de buitenpiste van PITO

De paardensector zit duidelijk in de lift. Zeker in de ruime omgeving ten noorden van Antwerpen, kent deze sector een enorme uitbreiding. De steile opmars van deze nichesector zorgt ervoor dat de vraag naar goed opgeleid personeel almaar toeneemt. Met deze nieuwe opleiding (start in het 5de jaar, 2021-2022) Paardenhouderij duaal kan jij verder doorgroeien tot op professioneel niveau en bovendien kan je naast je diploma BSO ook enkele beroepskwalificaties behalen.

In deze opleiding, Paardenhouderij duaal, leer jij op een juiste manier met paarden omgaan. Dat betekent o.a. dat je paarden leert verzorgen, voederen en huisvesten. Daarnaast leer je ook hoe je materiaal moet gebruiken en onderhouden. Je maakt paarden vertrouwd met dagdagelijkse handelingen, je leidt ze verder op, je bereidt ze voor op deelname aan wedstrijden en je assisteert bij de africhting van deze nobele dieren.

Borstelen

Deze opleiding is de ideale voorbereiding op diverse jobs in de paardensector zoals paardenverzorger, groom, trainer, beroepsruiter of medewerker in een stoeterij, fokkerij of handelsstal. Het is daarnaast ook mogelijk om een eigen zelfstandige activiteit uit te bouwen.

Materiaal onderhouden
Rijden op de binnenpiste

Duaal, wat is dat precies?

In een duale opleiding ga je tijdens je schoolcarrière al een arbeidsovereenkomst aan met een bedrijf. Daar zal je enkele dagen per week al doende leren, 'werkplekleren' noemen we dat. Je draait op dat bedrijf mee als een echte werkkracht, dat betekent dat we van jou verwachten dat je al van bij het begin beschikt over een degelijke basiskennis.
Naast dit werkplekleren volg je ook nog enkele dagen les op school. Deze lesuren worden ingevuld met o.a. vakken algemene vorming en met een aanvullende beroepsgerichte vorming ter ondersteuning van het werkplekleren. 

Kortom, met deze opleiding ben je uitstekend voorbereid op de werkvloer, wat een enorme troef is van een duale opleiding.

Overweeg jij om deze opleiding aan te vatten? Neem dan contact op met de school via 03 561 05 00 (tijdens de schooluren) en dan bekijken we graag samen met jou of deze opleiding op jouw maat geschreven is.

Vak Aantal lesuren per week - 5de jaar
Levensbeschouwing 2
Project algemene vakken (PAV) 5
Engels 2
Lichamelijke opvoeding 2
Paardenhouderij 4
Werkplekleren 23