Chemie

Wil jij de technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen uit de complexe materie van de chemiesector kennen? Wil je zowel praktisch als theoretisch leren hoe al die reacties en processen verlopen? Wil je later graag aan de slag als procesoperator in de (petro)chemische sector of wil je verder studeren in een aanverwante richting? Dan is deze opleiding een goede voorbereiding op jouw toekomst!

De richting zou zijn naam niet waard zijn, als we je niet zouden aanbieden om maar liefst minstens de helft van je aantal lesuren met 'chemie' bezig te zijn. Een voorliefde en interesse in deze wetenschappelijke sector is zeker nodig, als je deze opleiding wil volgen. De theoretische kennis die je leert, moet je zelf ook in praktijk kunnen toepassen tijdens labo-opdrachten. Zelfstandig en nauwkeurig werk, inzicht in de leerstof en kennis van de theorie zijn een noodzaak om deze opdrachten tot een goed einde te brengen.

Na het zesde jaar ben je voorbereid om hogere studies aan te vatten, mits je de vereiste inzet en een goede motivatie bezit. Je kan er ook voor kiezen om meteen te gaan werken in bv. de chemische, petrochemische of farmaceutische sector.

Proeven van chemie?
In dit filmpje vertellen enkele leerlingen en leerkrachten waarom ze precies Chemie gekozen hebben, wat belangrijk is in deze studierichting en wat hun motivatie en toekomstverwachtingen zijn. 

Vak Aantal lesuren per week
5de jaar
Aantal lesuren per week
6de jaar
Levensbeschouwing 2 2
Nederlands 2 2
Engels 2 2
Frans 2 2
Wiskunde 3 3
Geschiedenis 1 1
Aardrijkskunde 1 1
Lichamelijke opvoeding 2 2
Toegepaste biologie - 1
Analytische chemie 3 2
Chemische technologie 3 3
Organische chemie 2 2
Meet- en regeltechniek 2 2
Toegepaste fysica 2 2
Labo chemie 7 5
Praktijk: stage - 2

Hieronder kan je doorklikken naar pagina's met info over aanverwante richtingen uit de derde graad TSO (TW, BTW) en over de Se-n-Se opleiding CPT.