1A: NIEUW: Brede eerste graad via STEM-projecten

Klik op het introductiefilmpje hieronder om al een voorproefje te krijgen van hoe we STEM integreren in het lessenpakket van de Provinciale Middenschool!

Beste jongere

Welkom in deze nieuwe schoolomgeving voor jou. We maken je op deze pagina graag wat wegwijs in de richtingen die je op onze school kan volgen.

In de eerste graad van de A-stroom krijg je een boeiende mix van kennen en kunnen. Samen gaan we op weg om te ontdekken hoe een secundaire school werkt. Op deze manier krijg je een goed beeld van jouw mogelijkheden binnen de middenschool.

Veel succes!

Drukwerk

Brede eerste graad via STEM-projecten

Op onze school kan je starten in een erg brede eerste graad. Je hoeft dus nog geen optievakken te kiezen. Iedereen krijgt een erg gevarieerd lessenpakket, gebaseerd op STEM-projecten. STEM staat voor Science, Technology, Engineering & Mathematics.

Onze brede eerste graad is een oriënterende graad. Je leert op PITO je interesses verkennen en ontwikkelen via STEM-projecten. Deze projecten, gesteund op wetenschap, techniek, probleemoplossend denken en wiskunde geven je de kans om je talenten te ontdekken zodat je een goede keuze kan maken voor je toekomst.

In onze brede eerste graad is er ruimte voor groepsdynamiek, leergierigheid, sociaal engagement en individuele ontplooiing. Onze school is sterk in persoonlijkheidsvorming en een bron voor creatieve geesten.

 

Wat is STEM op PITO?

Wil je een uitgebreidere toelichting over wat STEM op PITO precies inhoudt? In onderstaand filmpje leggen we duidelijker uit waar STEM voor staat en wat er o.a. aan bod komt tijdens onze STEM-projecten. 

Vak Aantal lesuren per week
Gemeenschappelijk lessenpakket 28
Levensbeschouwing 2
Aardrijkskunde 2
Geschiedenis 2
Nederlands 4
Frans 4
Wiskunde 5
Natuurwetenschappen 2
Lichamelijke opvoeding 2
Muzikale opvoeding 1
Plastische opvoeding 2
Techniek
2
Aanvullend lessenpakket 4
STEM:  
- wiskunde 1
- ICT 1
- project STEM 2

Na het eerste jaar kan je je verdiepen in de richting met de vakken die jou het beste liggen of die jou het meeste aanspreken. Hieronder kan je doorklikken naar de opties die je kan volgen in het tweede jaar.