1 A

folders.jpg

Aanmelden in 1A voor 2023-2024

Behaal je op het einde van dit schooljaar je getuigschrift van de basisschool? Dan mag jij volgend jaar starten in 1A!

Wil je je alvast graag inschrijven om op 1 september 2023 op PITO te starten? Klik dan hier om je gegevens in te vullen in ons digitale formulier. We nemen later nog contact met je op en nodigen je nog uit op een infomoment voor nieuwe leerlingen in augustus.

Als je na de online registratie toch ook graag de school eens wil komen bezoeken, dan kan dat op de opendeurdag van zondag 7 mei 2023, van 10 tot 16 uur.

Lees hieronder meer wat je zoal leert in 1A!

Leerlingen werken aan STEM-opdrachten

PITO wil een school zijn waar jongeren mogen uitgroeien tot kritische, creatieve en respectvolle mensen die hun plaats in de maatschappij kunnen innemen. Dit trachten we te bereiken door de leerlingen hun talenten te laten ontdekken en hun de juiste leer- en werkattitude bij te brengen die het hoger onderwijs en het werkveld vragen.

 

Leerlingen werken aan STEM-opdrachten

Onze eerste graad is bedoeld om je je interesses te laten verkennen en te ontwikkelen via STEM-lessen. Deze opdrachten, gebaseerd op een combinatie van wetenschap, techniek, probleemoplossend denken en wiskunde, geven je de kans om je talenten te ontdekken opdat je een goede keuze kan maken voor je toekomst.

Er is eveneens ruimte voor groepsdynamiek, leergierigheid, sociaal engagement en individuele ontplooiing. PITO is sterk in het begeleiden van je persoonlijkheidsvorming en is een bron voor creatieve geesten.

 

Welke vakken krijg je in 1A? Dat zie je in onderstaande tabel:

VAK LESUREN PER WEEK (Totaal = 32)
BASISVORMING  
Levensbeschouwelijk vak 2
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis  2
Frans 3
Engels 1
Lichamelijke opvoeding 2
Artistieke vorming 2
Nederlands 4
Natuurwetenschappen 3
Wiskunde 5
Techniek 2
ICT/Economie 1
STEM 3
Remediëring en verdieping 1