Tweede graad

Tweede graad (3de en 4de jaar vanaf 2022-2023)

Enkel voor het 4de jaar (2021-2022)

TSO BSO

Elektromechanica

Hier leer je alles over de theoretische basis achter de elektromechanische principes. Tijdens labo's, teken- en praktijkvakken zet je die theorie om in de praktijk.

Basismechanica machines

Deze richting is op maat van wie later een job als lasser wil uitvoeren. Ook wie graag met CNC-machines leert werken, zit hier zeker op de juiste plek.

Elektrotechnieken

Wil je de theoretische basisbegrippen uit de elektriciteit onder de knie krijgen en deze ook toepassen in praktijkvakken? Dan zit je goed in de 2de graad ET!  

Basismechanica koeling en warmte

Wil je later graag een job als loodgieter of verwarmingsadviseur? Leg dan via deze richting al de basis voor je toekomstig beroep!

Industriële wetenschappen

Ben je theoretisch aangelegd en geboeid door de techniek achter voorwerpen en toestellen? Wil je graag weten hoe alles werkt? Hou je van wiskunde en wetenschappen? Dan is IW de richting voor jou!

Elektrische installaties

Wil je later graag een job als elektricien en wil je dit vooral ook erg praktisch aangeleerd krijgen? In de 2de graad EI verwerf je beroepsgerichte kennis over huishoudelijke installaties.

Mechanische technieken

Hier leer je alles over de theoretische basis achter de mechanische principes. Tijdens labo's, teken- en praktijkvakken zet je die theorie om in de praktijk.

Plant, dier en milieu

In PDM kan je een aantal lesuren kiezen uit de opties 'plant', dier' of 'landbouw'. De ideale richting voor natuur- of dierliefhebbers of voor wie geboeid is door de landbouwsector.

Plant-, dier- en milieutechnieken

Als je kiest voor PDT, dan kies je voor een brede agrarische opleiding waarbinnen je zelf enkele vakken kan kiezen: ofwel neem je de optie 'plant', ofwel ga je voor 'dier'.

 

Techniek-wetenschappen

Ben jij gebeten door biologie, wetenschappen en labo? Ben je daarnaast een doorzetter en wil je graag zaken uit de natuur en wetenschap kunnen verklaren? Dan is TW een goede richting voor jou!