Basismechanica machines

2de graad Basismechanica machines
2de graad Basismechanica machines

Deze richting bestaat uit twee componenten: enerzijds krijg je een opleiding lassen, anderzijds word je ingewijd in de wereld van het werken aan machines. Zo kan je een gerichte keuze maken in de derde graad: ofwel ga je verder in de derde graad Lassen-constructie, ofwel kies je voor de richting Werktuigmachines.

In de tweede graad van deze opleiding maak je tijdens de praktijklessen lassen kennis met verschillende lastechnieken op eenvoudige lasposities. Je leert er o.a. de basistechnieken van gassmeltlassen, vlambooglassen en lassen met een halfautomaat. De theoretische achtergrond van deze praktische vaardigheden krijg je in het vak technologie lassen. Tijdens praktijk machines hanteer je draaibanken, frees- en slijpmachines. Je leert zelfs al werken met CNC, zo ben je met de toekomst mee.

Het pakket algemene vakken is beperkt, maar we besteden wel voldoende aandacht aan taalontwikkeling en algemene kennis om het helemaal te maken in je beroeps- en privéleven.

 

Vak Aantal lesuren per week
4de jaar
Levensbeschouwing 2
Project algemene vakken (PAV) 5
Engels 2
Lichamelijke opvoeding 2
Elektriciteit 1
Praktijk elektriciteit 2
Mechanica 1
Technisch tekenen mechanica 2
Technologie mechanica 1
Praktijk mechanica 8
Technologie lassen 1
Praktijk lassen-constructie 8

Hieronder kan je doorklikken naar de pagina met info over de twee richtingen in derde graad BSO die voortbouwen op deze richting (LC, WM) en naar de pagina met een aanverwante richting uit de tweede graad BSO (BMK).