Elektromechanica

Elektromechanica

Als je in de tweede graad kiest voor elektromechanica, dan wil je zeker ook de theorie leren achter alles wat met elektriciteit en mechanica te maken heeft. In het derde en vierde jaar EM krijg je de fundamentele kennis die je nodig hebt om ook in praktijk je opdrachten goed te kunnen uitvoeren. Ook in de derde graad is het belangrijk dat je deze basiskennis goed onder de knie hebt!

Tijdens het vak labo zie je hoe de theorie praktisch in zijn werk gaat. Door voorbeelden en kleine projectjes krijg je een beter beeld van wat die kennis precies inhoudt. In de praktijkopdrachten moet je creatieve en logische oplossingen bedenken om je taken goed te kunnen uitvoeren. Hiervoor moet je wel inzicht hebben in de theorie die je hebt gekregen. Tijdens technologie en technisch tekenen leer je de basisprincipes die gebruikt worden in de industrie.

Je merkt het: deze opleiding is een combinatie van denken en doen!

Mechanica, wat is dat precies?
In onderstaand filmpje hoor je van leerlingen en leerkrachten wat zij onder 'mechanica' verstaan, wat het precies inhoudt, hoe zij dit op school krijgen en vooral wat zij er zo boeiend aan vinden.

Elektriciteit, een spannend vak!
In dit filmpje vertellen leerkrachten en leerlingen waarom zij de keuze gemaakt hebben voor een richting met elektriciteit als (een van de) hoofdvak(ken). 

Vak Aantal lesuren per week
4de jaar
Levensbeschouwing 2
Nederlands 4
Engels 2
Frans 2
Wiskunde 5
Natuurwetenschappen 2
Informatica 1
Geschiedenis 1
Aardrijkskunde 1
Lichamelijke opvoeding 2
Mechanica 2
Technisch tekenen mechanica 1
Technologie mechanica 1
Praktijk mechanica 2
Project elektriciteit theorie 2
Project elektriciteit praktijk 4

Hieronder kan je doorklikken naar de pagina met info over de derde graad van deze richting (EM) en naar drie pagina's met aanverwante richtingen uit de tweede graad (IW, MT, ET).