Elektrotechnieken

Ben je gefascineerd door elektriciteit en wil je hierover graag meer over leren?

In de tweede graad ET leer je de eerste kneepjes van het vak elektriciteit! De begrippen 'vermogen', 'arbeid', 'magnetisme' en 'elektrostatica' hebben snel geen geheimen meer voor jou! De leerstof uit de het derde en vierde jaar ET is essentieel om goed voorbereid te zijn op de derde graad.

Naast de basistheorie krijg je ook praktijk. Tijdens de praktijklessen leer je de handvaardigheden waarover een goede elektricien moet beschikken. De opdrachten zullen zich vooral toespitsen op huishoudelijke installaties. Hier en daar wordt er al wel een stap gezet naar industriële elektriciteit, waarover je meer leert in de derde graad.

Tijdens technologie kom je meer te weten over de materialen die in de sector gebruikt worden. Bij technisch tekenen leer je dan weer hoe een schema wordt opgebouwd, hoe je het moet 'lezen' en wat al die tekentjes en symbooltjes erop precies betekenen.

Na deze tweede graad kan je een derde graad Elektrische installatietechnieken volgen om je opleiding te vervolledigen.

Elektriciteit, een spannend vak!
In dit filmpje vertellen leerkrachten en leerlingen waarom zij de keuze gemaakt hebben voor een richting met elektriciteit als (een van de) hoofdvak(ken). 

Vak Aantal lesuren per week
4de jaar
Levensbeschouwing 2
Nederlands 4
Engels 2
Frans 2
Wiskunde 3
Natuurwetenschappen 2
Informatica 1
Geschiedenis 1
Aardrijkskunde 1
Lichamelijke opvoeding 2
Elektriciteit 2
Technologie elektriciteit 2
Technisch tekenen elektriciteit 2
Praktijk elektriciteit 8
Realisatietechnieken elektriciteit -
Realisaties elektriciteit (praktijk) -

Hieronder kan je doorklikken naar de pagina met info over de derde graad van deze richting (EIT), naar twee pagina's met aanverwante richtingen uit de tweede graad TSO (EM, MT) en naar een richting uit de tweede graad BSO (EI).