Industriële wetenschappen

Industriële wetenschappen

Heb jij een wiskundeknobbel en hou je van wetenschappen? Dan is IW een mogelijke richting voor jou!

Je krijgt in de tweede graad een brede basisopleiding waarbij de nadruk ligt op theorie en inzicht. Je lessenrooster bevat enkele richtingspecifieke vakken zoals mechanica en elektriciteit, aangevuld met een heel aantal uren wiskunde. Daarnaast zijn moderne talen ook belangrijk in deze opleiding.

Na een zesde jaar IW ben je voorbereid op hogere studies aan een universiteit of hogeschool. Deze richting is dus voor doorzetters die hun brein graag gebruiken om technische en wetenschappelijke problemen op te lossen. 

Mechanica, wat is dat precies?
In onderstaand filmpje hoor je van leerlingen en leerkrachten wat zij onder 'mechanica' verstaan, wat het precies inhoudt, hoe zij dit op school krijgen en vooral wat zij er zo boeiend aan vinden.

Elektriciteit, een spannend vak!
In dit filmpje vertellen leerkrachten en leerlingen waarom zij de keuze gemaakt hebben voor een richting met elektriciteit als (een van de) hoofdvak(ken). 

Vak Aantal lesuren per week
4de jaar
Levensbeschouwing 2
Nederlands 4
Engels 3
Frans 2
Wiskunde 5
Biologie 1
Chemie 2
Fysica 2
Informatica 1
Geschiedenis 1
Aardrijkskunde 1
Lichamelijke opvoeding 2
Mechanica 3
Elektriciteit 3
Praktijk mechanica 1
Praktijk elektriciteit 1

Hieronder kan je doorklikken naar de pagina met info over de derde graad van deze richting (IW) en naar een pagina's met een aanverwante richtingen uit de tweede graad TSO (EM).