Techniek-wetenschappen

Ben jij gebeten door biologie, wetenschappen en labo? Ben je daarnaast een doorzetter en wil je graag zaken uit de natuur en wetenschap kunnen verklaren? Dan is TW een goede richting voor jou!

In deze brede basisopleiding ligt de nadruk op enkele richtingspecifieke vakken zoals biologie, chemie, fysica en natuurwetenschappen. Daarnaast zijn wiskunde en moderne talen ook belangrijk. Naast het studeren van de theorie, moet je die kennis ook kunnen gebruiken, het is m.a.w. belangrijk dat je inzicht verwerft in de leerstof.

Om je talent als echte wetenschappelijke onderzoeker eens uit te testen, organiseren we in het vierde jaar een ecologische stage. Deze meerdaagse laat je kennismaken met een mogelijke toekomst als bioloog. Veldwerk, opzoeken van namen van dieren en planten, ... Klaar om te leren en te ontdekken?  

Na de tweede graad kan je je opleiding verderzetten in Biotechnische wetenschappen, Chemie of Techniek-wetenschappen. Deze opleiding bereidt je voor op verdere studies aan een hogeschool of universiteit.

 

Vak Aantal lesuren per week
4de jaar
Levensbeschouwing 2
Nederlands 4
Engels 3
Frans 2
Wiskunde 5
Informatica 1
Geschiedenis 1
Aardrijkskunde 1
Lichamelijke opvoeding 2
Biologie 2
Labo biologie 2
Chemie 3
Labo chemie 2
Toegepaste fysica 2
Labo fysica 2

Hieronder kan je doorklikken naar de pagina's met info over de richtingen in de derde graad TSO die voortbouwen op deze richting (TW, BTW, CHE) en naar een pagina van een aanverwante richtingen uit de tweede graad TSO (IW).