OKAN

Wat kan je verwachten?

Je leert er Nederlands te lezen, te spreken, te schrijven en te begrijpen wanneer je een tekst of gesprek hoort. Je wordt voorbereid op allerlei taalsituaties die je ook buiten de schoolmuren tegenkomt.

Hoe verloopt de inschrijving?

Wil je graag (jezelf of iemand anders) inschrijven voor deze OKAN-klas? Lees dan hieronder hoe we dit organiseren.

  • De inschrijvingen gebeuren op PITO Stabroek, Laageind 19, 2940 Stabroek.
  • Je maakt hiervoor een afspraak via 03 561 05 00.

We overlopen een aantal administratieve gegevens en geven je ook praktische info mee. Je krijgt een infobundel met daarin je lessenrooster, je contactpersonen, je schoolbenodigdheden, ...

Om dit gesprek te voeren, is het nodig om in een gemeenschappelijke taal -het Nederlands, Engels of Frans- te communiceren. Als de leerling daar niet toe in staat is, raden we aan om een begeleider mee te brengen die eventueel ook kan vertalen.  

We laten de leerling op dat moment ook een korte niveautest doen, om in te schatten of het niveau klopt met de aangeboden lessen. Indien nodig, verwijzen we je door naar een OKAN-opleiding die wél het juiste niveau aanbiedt.

Wat moet je zeker meebrengen?

Breng alle nodige administratieve papieren mee. Dat zijn de identiteitskaart en/of verblijfspapieren en eventueel papieren van vroegere opleidingen.