Eerste jaar met STEM

Leerlingen werken aan een STEM-opdracht

Onze school, jouw toekomst

Op PITO willen we jongeren graag laten uitgroeien tot kritische, creatieve en respectvolle mensen die hun plaats in de maatschappij kunnen innemen. Zo zal je van in het eerste jaar op zoek gaan naar je talenten, zodat je je eigen weg kan vinden naar het hoger onderwijs of een job die op jouw lijf geschreven is.

Doorheen de jaren zal je leren om een studeer- en werkhouding te ontwikkelen om zo de juiste keuze te kunnen maken voor jouw toekomst.

Leerling bezig met STEM-opdracht

De juiste uitdaging voor jou

Ben jij een knappe wiskundeknobbel of eerder een handige vakman in wording? Samen met jou en je ouders bekijken we wat jij nodig hebt om je talenten maximaal te ontplooien. Je wordt geholpen en geadviseerd om de studierichting te kiezen die het best bij jou past. Heb je een duwtje in de rug nodig met een of ander vak? Dan is de ondersteuning er om je te helpen die stap te zetten. Een team van leerkrachten, leerlingbegeleiders, het CLB en de leercoach staan voor je klaar wanneer je dat nodig hebt. 

Leerlingen werken aan een STEM-opdracht

1A met STEM

Onze eerste graad is een oriënterende graad. Je leert via STEM-lessen je interesses verkennen en ontwikkelen. Deze lessen, gebaseerd op wetenschap, techniek, probleemoplossend denken en wiskunde, geven je de kans om aan de hand van verschillende opdrachten en leermethodes je sterktes te leren kennen.

Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor groepsdynamiek, leergierigheid, sociaal engagement en individuele ontplooiing. We begeleiden je in je persoonlijkheidsvorming en zijn een bron voor creatieve geesten! Klik hier voor meer info.

 

Leerlingen bezig met STEM-opdracht

1B met STEM

In 1B zit je in een kleine klasgroep. zo krijgen je leerkrachten de mogelijkheid om je beter te leren kennen en je persoonlijk te begeleiden. Jongens en meisjes die starten in 1B maken via STEM-lessen kennis met allerlei basisvaardigheden. Op deze manier leer je je talenten kennen, om zo een beroep te kiezen dat je graag doet en waar je goed in bent.

Wil je meer lezen over deze richting? Klik dan hier.

Leerlingen werken aan een STEM-opdracht

Na 1A: STEM Wetenschappen of STEM Technieken

Als je naar het tweede jaar gaat, kan je kiezen uit STEM-wetenschappen of STEM-Technieken.

Binnen de optie STEM Wetenschappen heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 2 pakketten: Industriële wetenschappen en Techniek-wetenschappen. In deze pakketten zit een flinke dosis wiskunde en wetenschappen, dus ben je voornamelijk een denker die zijn of haar ideeën ook graag omzet in de realiteit, dan komen jouw oplossingsvermogen, oog voor techniek en rekenkundige brein goed van pas. Je leest er meer over op deze pagina.

Wie kiest voor STEM Technieken kiest voor een opleiding met meer oog voor de combinatie theorie en praktijk. Je kan dan kiezen uit de pakketten Mechanica-elektriciteit of Agro- en biotechnieken. Je kan her op deze pagina meer info over vinden.

Leerlingen werken aan een STEM-opdracht

Na 1B: STEM Technieken

Ben jij het liefst praktisch bezig met gereedschappen, planten of dieren? Ben jij altijd bezig om iets te maken, te bedenken, uiteen te halen of te herstellen? Of ben jij net geboeid door al wat met planten en dieren te maken heeft? Dan voel jij je thuis in onze 2B STEM Technieken, waarin je kan kiezen tussen het pakket Land- en tuinbouw of een combinatie van de pakketten hout en bouw, mechanica en elektriciteit. Je vindt meer info over deze richtingen op deze pagina