Inschrijvingen

Wil je graag na de kerstvakantie starten op PITO?

Als je je na het eerste semester graag wil heroriënteren of een nieuwe school zoekt om vanaf januari 2023 te starten, dan kan je je komen inschrijven op vrijdag 23 december 2022. We werken dan enkel op afspraak (03 561 05 00). Je bent welkom om een moment vast te leggen tussen 10 en 12 uur of tussen 14 en 19 uur.

Breng bij een nieuwe inschrijving zeker je kerstrapport, je identiteitskaart en je rapport van juni 2022 mee, zo hebben we meteen alle juiste informatie bij de hand! Tot dan!

Wil je graag op 1 september 2023 starten op PITO?

We bieden jou verschillende momenten aan om kennis te komen maken met onze school en proberen zo veel mogelijk op afspraak te werken. Zo kunnen we je alle aandacht geven. Om een afspraak te maken bel je naar 03 561 05 00.

In de zomervakantie kan je ook nog komen inschrijven. Je kan hiervoor ook een afspraak maken via 03 561 05 00. De school is enkel open voor inschrijvingen op bepaalde dagen, en die worden later op deze pagina gecommuniceerd.

Voor wie volgend jaar naar het eerste middelbaar gaat, kunnen we volgende nuttige data al meegeven:

- zaterdag 11/2/2023: DOE-dag

- donderdag 2/3/2023: infoavond (rondleiding/gesprek) - op afspraak

- maandag 6/3/2023: infoavond (rondleiding/gesprek) - op afspraak

Wie eerst inschrijft, staat ook eerst op de lijst. Als je wilt inschrijven in een klas die volzet is op het moment van de inschrijving, noteren we je op een wachtlijst. zodra we zeker weten dat er een plekje vrij is, krijg je hierover bericht. Het is mogelijk dat we zoiets pas eind augustus, soms zelfs begin september, kunnen communiceren.

Inschrijven voor Chemische procestechnieken (Se-n-Se)

Wie al een diploma secundair onderwijs behaald heeft, kan ook inschrijven voor onze Se-n-Se opleiding Chemische Procestechnieken (CPT). Op deze pagina vind je meer info over de opleiding zelf. 

Wie in september 2022 wil starten in deze opleiding, kan zich vanaf de paasvakantie via deze pagina aanmelden. In dit formulier kan je je gegevens en motivatie noteren. We nemen dan in de loop van juni contact met je op voor een eerste verkennend gesprek, zodat zowel jij als wij een correct beeld hebben van wat we van elkaar mogen verwachten. Zo weten we zeker dat jij de juiste keuze maakt en dat wij jou de opleiding kunnen aanbieden (klassiek of duaal systeem, of misschien is CPT toch niet helemaal jouw ding) die op jouw maat is gesneden.

 

OKAN-folder voorkant 22-23

NIEUW: OKAN vanaf 2022-2023

Vanaf 1 september 2022 kan je op PITO Kapellen starten in een Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers (OKAN), niveau 'STARTERS'. De inschrijvingen gebeuren op afspraak op onze campus in Stabroek. Lees er hieronder meer over.

OKAN

Een Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers, kortweg OKAN-klas, bereidt je voor op een instap in het reguliere onderwijs. Wij bieden de lessen aan voor het niveau van STARTERS, niet voor analfabeten.

Je leert er Nederlands te lezen, te spreken, te schrijven en te begrijpen wanneer je een tekst of gesprek hoort. Je wordt voorbereid op allerlei taalsituaties die je ook buiten de schoolmuren tegenkomt.

INSCHRIJVEN

Wil je graag (jezelf of iemand anders) inschrijven voor deze OKAN-klas?
Lees dan hieronder hoe we dit organiseren.

De inschrijvingen gebeuren op PITO Stabroek, Laageind 19, 2940 Stabroek.

Je maakt hiervoor een afspraak via 03 561 05 00. 

Hoe verloopt de inschrijving?

We overlopen een aantal administratieve gegevens en geven je ook praktische info mee. Je krijgt een infobundel met daarin je lessenrooster, je contactpersonen, je schoolbenodigdheden, ...

Om dit gesprek te voeren, is het nodig om in een gemeenschappelijke taal -het Nederlands, Engels of Frans- te communiceren. Als de leerling daar niet toe in staat is, raden we aan om een begeleider mee te brengen die eventueel ook kan vertalen.  

We laten de leerling op dat moment ook een korte niveautest doen, om in te schatten of het niveau klopt met de aangeboden lessen. Indien nodig, verwijzen we je door naar een OKAN-opleiding die wél het juiste niveau aanbiedt.

Wat moet je zeker meebrengen?

Breng alle nodige administratieve papieren mee. Dat zijn de identiteitskaart en/of verblijfspapieren en eventueel papieren van vroegere opleidingen.

Welkom op PITO!

Wil je al kort kennismaken met onze school, maar heb je nog een paar vragen? Bekijk dan dit filmpje even: hierin worden al veel vaak gestelde vragen beantwoord. Als je nog andere vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via 03 561 05 00 of via info.pito@provincieantwerpen.be.

Welkom op PITO!

Wanneer kan je je inschrijven als je op onze school wil starten op 1 september 2022?

Als je wil starten in een eerste jaar, kan je begin maart 2022 naar de infoavond (op afspraak) komen. Dit onder voorbehoud van eventuele coronamaatregelen, natuurlijk. Dan krijg je uitleg over de hervorming van het secundair onderwijs en over hoe we hier op PITO precies werken. Je kan je na afloop ook meteen inschrijven. Zowel toekomstige leerlingen als hun ouders zijn welkom op dit infomoment.

Wie in eender welke klas wil starten volgend schooljaar, kan een AFSPRAAK maken via telefoon op 03 561 05 00. Om je op dat moment zo goed mogelijk te kunnen informeren, vragen we je om al door te geven in welk jaar of in welke richting je geïnteresseerd bent. Inschrijven voor een 2de jaar of hoger kan pas vanaf na de paasvakantie.

Voor al onze nieuwe leerlingen organiseren we ook een infoavond op het einde van de zomervakantie, om al even kennis te maken met de nieuwe school, klasleraar, ... 

Wanneer inschrijven?

Wie een afspraak wil maken voor een inschrijving, neemt telefonisch contact op tijdens de schooluren op 03 561 05 00. 

 

Wie moet bij een inschrijving aanwezig zijn?

Als je jonger bent dan 18, dan moet je vergezeld zijn door een van je ouders of je voogd.
Wie al 18 geworden is, mag zich zelf, zonder ouder(s) of voogd, komen inschrijven.

Wat moet je zeker meebrengen?

Breng zeker je identiteitskaart mee, zodat we je correct kunnen inschrijven. Wie inschrijft voor een eerste jaar, moet zeker de baso-fiche meebrengen. Voor inschrijvingen in het tweede jaar of hoger is zeker het laatste rapport nodig. Je brengt ook je getuigschrift of eerder behaald diploma mee, als je dat al verworven hebt.

Zonder deze documenten is een inschrijving niet definitief.
Wanneer je je inschrijft tijdens het lopende schooljaar, mag je je eindrapport nog wel binnenbrengen tijdens de zomervakantie.

Hoe verloopt een inschrijving?

Je kan je inschrijven in een klas naar keuze, op voorwaarde dat er nog plaats is en dat je volgens de wettelijke bepalingen in die klas mag starten. Is die klas volzet, dan kan je vragen of we je naam op een wachtlijst noteren. Mocht er toch een plaatsje vrijkomen, dan krijg je hierover bericht.

Samen met een medewerker van de school vul je de inschrijvingsformulieren in. We vragen op dat moment ook om enkele documenten te ondertekenen, o.a. om te bevestigen dat jij en je ouders akkoord gaan met het pedagogische concept en het schoolreglement van de school, om je keuze te bevestigen over welk levensbeschouwelijk vak je wil volgen, ...

Na de inschrijving krijg je een algemene infobrochure over de school mee naar huis met enkele praktische afspraken. Je krijgt ook een lijst met benodigdheden voor je nieuwe klas en je wordt meteen uitgenodigd op de infoavond voor alle nieuwe leerlingen eind augustus. Op deze infoavond zal je nieuwe directie je verwelkomen. Je klasleraar zal enkele afspraken overlopen en praktische zaken meedelen. Ook je ouders zijn dan van harte welkom om een eerste keer je nieuwe klasleraar te ontmoeten.