Inschrijvingen

Wil je graag op 1 september 2022 starten op PITO?

Dan bieden we jou verschillende momenten aan om kennis te komen maken met onze school. We proberen zo veel mogelijk op afspraak te werken, zodat je snel geholpen wordt en zodat we de rondleidingen en de ontvangst ook kunnen plannen. 

Als je in september 2022 wil starten op onze school, kan je je inschrijven vanaf dinsdag 19 april 2022. Zet zeker de opendeurdag van 8 mei al in je agenda, je kan dan tussen 10 en 16 uur langskomen om je in te schrijven en, als je dat wil, een rondleiding te krijgen gericht op de afdeling(en) waarin je geïnteresseerd bent. Tijdens de opendeurdag kan je zowel met als zonder afspraak terecht voor een inschrijving. Bel 03 561 05 00 voor een afspraak.

Als je liever op een ander moment na de schooluren langskomt voor een inschrijving en rondleiding, dan kan dat OP AFSPRAAK. Leg een moment vast dat voor jou past via 03 561 05 00. De inschrijvingsmomenten zijn:

 • dinsdag 19 april, van 17 - 21 uur
 • dinsdag 26 april, van 17 - 21 uur
 • donderdag 19 mei, van 16 - 20 uur
 • dinsdag 24 mei, van 17 - 21 uur
 • donderdag 2 juni, van 16 - 20 uur

In de zomervakantie kan je ook nog komen inschrijven. Je kan hiervoor ook een afspraak maken via 03 561 05 00. De school is enkel open voor inschrijvingen op de volgende dagen, steeds van 9 tot 16 u.:

 • maandag 4 juli
 • dinsdag 5 juli
 • woensdag 6 juli
 • donderdag 7 juli
 • donderdag 18 augustus
 • vrijdag 19 augustus
 • maandag 22 augustus
 • dinsdag 23 augustus
 • woensdag 24 augustus
 • donderdag 25 augustus
 • vrijdag 26 augustus
 • dinsdag 30 augustus
 • woensdag 31 augustus (van 9 - 12.30 u.)

 

Wie eerst inschrijft, staat ook eerst op de lijst. Als je wil inschrijven in een klas die volzet is op het moment van de inschrijving, noteren we je op een wachtlijst. Vanaf we zeker weten dat er een plekje vrij is, krijg je hierover bericht. Het is mogelijk dat we zoiets pas eind augustus, soms zelfs begin september, kunnen communiceren.

Inschrijven voor Chemische procestechnieken (Se-n-Se)

Wie al een diploma secundair onderwijs behaald heeft, kan ook inschrijven voor onze Se-n-Se opleiding Chemische Procestechnieken (CPT). Op deze pagina vind je meer info over de opleiding zelf. 

Wie in september 2022 wil starten in deze opleiding, kan zich via deze link aanmelden. In dit  google-formulier kan je je gegevens en motivatie noteren. We nemen dan in de loop van juni contact met je op voor een eerste verkennend gesprek, zodat zowel jij als wij een correct beeld hebben van wat we van elkaar mogen verwachten. Zo weten we zeker dat jij de juiste keuze maakt en dat wij jou de opleiding kunnen aanbieden (klassiek of duaal systeem, of misschien is CPT toch niet helemaal jouw ding) die op jouw maat is gesneden.

 

Welkom op PITO!

Wil je al kort kennismaken met onze school, maar heb je nog een paar vragen? Bekijk dan dit filmpje even: hierin worden al veel vaak gestelde vragen beantwoord. Als je nog andere vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via 03 561 05 00 of via info.pito@provincieantwerpen.be.

Welkom op PITO!

Wanneer kan je je inschrijven als je op onze school wil starten op 1 september 2022?

Als je wil starten in een eerste jaar, kan je begin maart 2022 naar de infoavond (op afspraak) komen. Dit onder voorbehoud van eventuele coronamaatregelen, natuurlijk. Dan krijg je uitleg over de hervorming van het secundair onderwijs en over hoe we hier op PITO precies werken. Je kan je na afloop ook meteen inschrijven. Zowel toekomstige leerlingen als hun ouders zijn welkom op dit infomoment.

Wie in eender welke klas wil starten volgend schooljaar, kan een AFSPRAAK maken via telefoon op 03 561 05 00. Om je op dat moment zo goed mogelijk te kunnen informeren, vragen we je om al door te geven in welk jaar of in welke richting je geïnteresseerd bent. Inschrijven voor een 2de jaar of hoger kan pas vanaf na de paasvakantie.

Voor al onze nieuwe leerlingen organiseren we ook een infoavond op het einde van de zomervakantie, om al even kennis te maken met de nieuwe school, klasleraar, ... 

Wanneer inschrijven?

Wie een afspraak wil maken voor een inschrijving, neemt telefonisch contact op tijdens de schooluren op 03 561 05 00. 

 

Wie moet bij een inschrijving aanwezig zijn?

Als je jonger bent dan 18, dan moet je vergezeld zijn door een van je ouders of je voogd.
Wie al 18 geworden is, mag zich zelf, zonder ouder(s) of voogd, komen inschrijven.

Wat moet je zeker meebrengen?

Breng zeker je identiteitskaart mee, zodat we je correct kunnen inschrijven. Wie inschrijft voor een eerste jaar, moet zeker de basofiche meebrengen. Voor inschrijvingen in het tweede jaar of hoger is zeker het laatste rapport nodig. Je brengt ook je getuigschrift of eerder behaald diploma mee, als je dat al verworven hebt.

Zonder deze documenten is een inschrijving niet definitief.
Wanneer je je inschrijft tijdens het lopende schooljaar, mag je je eindrapport nog wel binnenbrengen tijdens de zomervakantie.

Hoe verloopt een inschrijving?

Je kan je inschrijven in een klas naar keuze, op voorwaarde dat er nog plaats is en dat je volgens de wettelijke bepalingen in die klas mag starten. Is die klas volzet, dan kan je vragen of we je naam op een wachtlijst noteren. Mocht er toch een plaatsje vrijkomen, dan krijg je hierover bericht.

Samen met een medewerker van de school vul je de inschrijvingsformulieren in. We vragen op dat moment ook om enkele documenten te ondertekenen, o.a. om te bevestigen dat jij en je ouders akkoord gaan met het pedagogische concept en het schoolreglement van de school, om je keuze te bevestigen over welk levensbeschouwelijk vak je wil volgen, ...

Na de inschrijving krijg je een algemene infobrochure over de school mee naar huis met enkele praktische afspraken. Je krijgt ook een lijst met benodigdheden voor je nieuwe klas en je wordt meteen uitgenodigd op de infoavond voor alle nieuwe leerlingen eind augustus. Op deze infoavond zal je nieuwe directie je verwelkomen. Je klasleraar zal enkele afspraken overlopen en praktische zaken meedelen. Ook je ouders zijn dan van harte welkom om een eerste keer je nieuwe klasleraar te ontmoeten.