Schoolrekening

Boekenfonds

Je moet als leerling op PITO niet zelf je handboeken kopen. We lenen ze aan je uit d.m.v. een boekenfonds. Dat betekent dat de school de boeken aankoopt en dat jij ze "huurt" tijdens het schooljaar dat je ermee werkt. Hierdoor moet je maar een klein deel van de aankoopprijs betalen.

Het bedrag dat de school aanrekent voor het boekenfonds is afhankelijk van het leerjaar en de richting die je volgt. Leerlingen uit de eerste graad worden vrijgesteld van de betaling van het huurgeld van het boekenfonds. In de eerste graad houden we ook rekening met een maximumfactuur.

Hoe betaal je dit?

De kosten voor werkboeken, cursussen, de schoolagenda, de huur van de handboeken, studiereizen, kopieën en eventueel de schoolbus worden verrekend via een factuur. We vragen je ouders om na ontvangst van deze factuur de schoolrekening te betalen via een overschrijving.

Kleine aankopen, zoals een kopieerkaart, een t-shirt voor LO of een papierblok met hoofding van de school doen leerlingen met gepast geld in "twinkeltje" tijdens de middagpauze op maandag of donderdag.

 

In het schoolreglement vind je een raming van alle kosten van een schooljaar per klas, op basis van de kosten van het vorige schooljaar.