Industriële elektriciteit

7de jaar Industriële elektriciteit

In het zevende jaar Industriële elektriciteit breid je je verworven kennis uit met de specifieke theorie achter de industriële toepassingen van je vakgebied.

In de theorielessen komen driefasenspanning, transformatoren, elektromotoren en hoogspanning ruimschoots aan bod. In de lessen labo kan je deze theorie proefondervindelijk testen.

Tijdens de praktijklessen wacht het zwaardere werk: je leert verschillende elektromotoren en hun specifieke sturingen aansluiten, je voert uitgebreide schakeltechnieken uit en integreert logische schakelingen. Je logische denkvermogen komt van pas tijdens automatisatie en labo automatisatie, want daar leer je PLC's gebruiken en programmeren, in combinatie met pneumatische en hydraulische apparatuur.

Net voor de paasvakantie krijg je drie weken de kans om te proeven van het echte professionele leven tijdens een blokstage. Als je dit jaar succesvol afrondt, ben je klaargestoomd voor de zware industrie!

Vak Aantal lesuren per week
Levensbeschouwing 2
Project algemene vakken (PAV) 6
Engels 2
Lichamelijke opvoeding 2
Elektronica 1
Labo elektro 2
Project elektriciteit theorie 6
Project elektriciteit praktijk 13

____________________________________________________

Hieronder kan je doorklikken naar de pagina met info over de richting uit de derde graad BSO die je voorbereidt op dit specialisatiejaar (EI).