Land- en tuinbouwmechanisatie

7de jaar Land- en tuinbouwmechanisatie

Wil je na je zesde jaar graag meer leren over de machines die gebruikt worden in de land- en tuinbouwsector? Wil je meer weten om goed te kunnen sleutelen aan tractors en ben je geïnteresseerd in de besturing, werking van verschillende motoren en toepassingen die in de machines gebruikt worden?

Dan biedt 7 LTM jou de antwoorden op je vragen! Hier specialiseer je je al doende in het bedienen, afstellen, controleren, onderhouden en herstellen van land- en tuinbouwmachines. Je zal er werken met landbouwvoertuigen, melkmachines, transportmiddelen en met machines voor grondverzet en -bewerking.

Verder komen het besturen van een trekker, het werken met grondbewerkings- en gewasbeschermingsmachines, hydraulica, pneumatica, diesel- en benzinemotoren en elektrische schakelingen zeker aan bod in deze ruime opleiding. Je merkt al snel dat in dit zevende jaar de nadruk eerder ligt op het technische dan op het landbouwkundige aspect van deze sector.

Tijdens het schooljaar kan je ook al ervaren hoe het professionele leven aanvoelt in een bedrijfsstage van 1 dag per week en tijdens de blokstage van drie weken bij een mechanisatiebedrijf. Handen uit de mouwen dus!

Vak Aantal lesuren per week
Levensbeschouwing 2
Project algemene vakken (PAV) 6
Engels 2
Lichamelijke opvoeding 2
Landbouwmechanisatie 2
Tuinbouwmechanisatie 2
Algemene technieken 2
Praktijk landbouwmechanisatie 3
Praktijk tuinbouwmechanisatie 3
Praktijk algemene technieken 2
Stage  8

____________________________________________________

Hieronder kan je doorklikken naar de pagina met info over de richting uit de derde graad BSO die je voorbereidt op dit specialisatiejaar (WM).